İvrindi Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
İvrindi Ziraat Odası > Haberler > BALIKESİR İVRİNDİ ZİRAAT ODASI SERTİFİKALI CEVİZ FİDANI ÜRETİM PROJESİ

BALIKESİR İVRİNDİ ZİRAAT ODASI SERTİFİKALI CEVİZ FİDANI ÜRETİM PROJESİ

İvrindi Ziraat Odası Başkanlığı olarak bölgemizdeki aşılı fidan ihtiyacını gidermek , çiftçilerimize uygun fiyat ve kaliteli fidan temin etmek amacıyla 21.06.2016 tarihinde fidan üretim sertifikası alarak, sertifikalı ceviz, badem, kestane ve asma fidanı üretmek amacıyla ilk adımlar atılmıştır. Bu proje için İvrindi – Yeşilköy Mevkiinde 15.722 metrekare arazi satın alınarak üretim çalışmalarına başlanmıştır.

2017 yılı nisan ayında araziye ilk ceviz, badem, asma ve kestane tohumları ekilerek üretime geçilmiştir. 2018 yılı nisan ayında çöğürleri ilk aşılama yapılmıştır.

Balıkesir - İvrindi Ziraat Odası Başkanı Hasan Hüseyin Koyun Meclis üyeleri ile birlikte Edremit-Balıkesir karayolu üzerinde bulunan fidan üretim, tanıtım ve satış bahçesinde incelemelerde bulunarak yetiştirilmekte olan ceviz, badem, asma ve kestane fidanları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Kasım ayında satışa sunulması planlanan ceviz fidanları meclis üyelerimiz tarafından titizlikle incelendi. Başkanımız Hasan Hüseyin Koyun bu arazinin alınmasında ve fidanların yetiştirilmesinde başta emektar çiftçilerimize Meclis üyelerimize ve oda çalışanlarımıza arazide gösterdikleri çalışmalarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum dedi.